Barion Pixel
Menü
Kosár

Gyakran Ismételt Kérdések

Szállítással kapcsolatos kérdések:

Mennyi idő a szállítás?
Általánosságban 2-3 munkanap.
Webáruházunk folyamatosan tájékoztatja Önt a csomag állapotáról e-mailben:
- A rendszer automatikusan küld visszaigazoló e-mailt a rendelés beérkezéséről.
- Értesítő e-mailt kap, amikor a rendelt termékeket összecsomagoltuk.
- Tájékoztató e-mailt küldünk arról, hogy átadtuk a futárszolgálatnak csomagját, ekkor biztos lehet abban, hogy 1-2 munkanapon belül kézhez veheti csomagját.

FÁMA házhozszállítás: Szállítási idő 1-5 munkanap!
A Fáma futárszolgálat heti 2x veszi fel tőlünk az aznap délig beérkezett rendeléseket -hétfőn és csütörtökön-. Így, ha pl. hétfő este adjátok le a rendelést a Fáma házhozszállítással, csak csütörtökön kerül a futárhoz a csomag és pénteken lesz kézbesítve.
A felvételt követően másnapra szállítanak -kedden és pénteken-.
Fáma házhozszállításesetén van opció utánvételes és előre-utalásos fizetésre is. A futárnál lehet fizetni NFC fizetéssel, bankkártyával és készpénzzel is (Forint pénznemben).

DPD házhozszállítás: Szállítási idő 2-3 munkanap!
A DPD futárszolgálat minden munkanapon a délig beérkezett rendeléseket veszi fel tőlünk, melyeket a felvételt követően 2 munkanap múlva kézbesít.
DPD házhozszállítás esetén van opció utánvételes és előre-utalásos fizetésre is. A futárnál lehet fizetni bankkártyával és készpénzzel is (Forint pénznemben).

DPD csomagpont: Szállítási idő 2-3 munkanap!
A DPD futárszolgálat minden munkanapon a délig beérkezett rendeléseket veszi fel tőlünk, melyeket a felvételt követően 2 munkanap múlva kézbesít.
DPD csomagpont esetén csak előre-utalásos fizetés lehetséges (EUR pénznemben).

Nem tudtam átvenni a csomagot, mit tegyek?
Szállítási címnek mindig olyan helyszínt (otthoni cím, munkahely, ismerős, rokon) adjon meg, ahol Ön vagy az Ön által meghatározott személy át tudja venni a csomagot és ki is tudja fizetni. 
A futár érkezése munkanapokon 07:00 – 17:00 óra között várható. A kézbesítő fix útvonalon közlekedik így pontos időpontra (pl.: du. 13:15) nem tud kézbesíteni, az ilyen jellegű kéréseket nincs módunkban továbbítani a futárszolgálat felé.
A DPD futárszolgálat a küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, a futárszolgálat a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Ha a regisztráció során a telefonszámát helyesen adta meg, úgy a futár egyeztet Önnel a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről. Ha nem rendelkezik a futárszolgálat telefonszámmal a címzetthez, úgy az első sikertelen kézbesítés után 5 munkanappal újra kiszállítja a csomagot.
A második kézbesítés sikertelensége után, a csomagot visszaküldik a feladónak aki a következő rendelés alkalmával jogosult dupla szállítási díjat felszámolni.


Problémákkal kapcsolatos kérdések:

Hibás, téves, rossz terméket kaptam. Mit tegyek?
Kizárólag bontatlan és sértetlen csomagot vegyen át. Ha sérülést tapasztal a csomagon, kérjük vetessen fel jegyzőkönyvet a futárral és a csomagot ne vegye át.
A küldemény átvétele után a hiányosságokra vagy sérülésekre vonatkozó reklamációt csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha a termék átvételekor a hiba bizonyíthatóan nem volt kideríthető. Amennyiben a termékkel bármi probléma van, keressen minket bizalommal a [email protected] e-mail címen. Kérjük, hogy a probléma jellegéről csatoljon fotókat, illetve egy rendelési számot is a könnyebb azonosítás érdekében.
Amennyiben vissza szeretné küldeni csomagját, kérjük, hogy töltse ki elállási nyitakozatunkat és küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre.
Az elállási nyilatkozatot itt találja: ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

Nem tetszik a termék, amit kaptam. Mit tegyek?
Önnek módjában áll indoklás nélkül 14 napon belül visszaküldeni a megrendelt termékeket, ez esetben a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik. Csak sértetlen csomagolású, és használatba nem vett (pl. porlasztók, utántöltő folyadékok, bármely készülék, kezdő és haladó szettek, stb…) termékeket áll módunkban visszavásárolni.
Minden olyan terméket, mely az alábbi kategóriák valamelyikéből lettek rendelve (Kezdő szettek. Haladó szettek, Porlasztók, RBA/RDA/RDTA/RTA, Kazánbetétek, Kazánkiegészítők) kicsomagolás után, annak a terméknek tudjuk a vételárát 100%-ban visszatéríteni, amelyet liquiddel vagy egyéb folyadékkal nem töltöttek fel. Amennyiben már feltöltött és/vagy beüzemelt eszköz esetén szeretne élni elállási jogával, úgy az eladó a termék értékesíthetetlenségére való tekintettel jogosult a termék vételárának maximum 50%-át visszafizetni a vásárló részére.
Amennyiben vissza szeretné küldeni csomagját, kérjük, hogy töltse ki elállási nyitakozatunkat és küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre.
Az elállási nyilatkozatot itt találja: ELÁLLÁSI NYILATKOZAT

Mennyi idő a garancia?
Készülékek, MOD-ok és tankok esetén a garancia a kézhezvételtől számított 6 hónapig érvényes. Fontos azonban, hogy termékeink nem rendeltetésszerű használatából eredő esetleg szellemi, lelki vagy fizikai károsodásért, veszteségért felelősséget nem vállalunk. Továbbá a garancia az ütésből, sérülésből adódó kár esetén érvényét veszti.
Cserélhető porlasztókra, folyadékokra és kisebb kiegészítőkre garanciát nem tudunk vállalni. Ezen termékek esetén kézhezvételtől számított 48 órán belül van lehetősége ügyfélszolgálatunkon a hibát jelezni ([email protected]). Az ezen időn túlnyúló károkért az eladó nem tartozik felelősséggel.
 

Általános kérdések:

Az e-cigarettázás veszélyes az egészségünkre?
Szerencsére egyre több megbízható tanulmány és vizsgálat bizonyítja, hogy az elektronikus cigaretta legalább 95%-kal biztonságosabb, mint a hagyományos cigaretta. Semmilyen bizonyíték sincs arra nézve, hogy a leszokáshoz igénybe vett e-cigaretta megfelelő használat mellett bármilyen egészségügyi kockázatot jelentene.

Olcsóbb az e-cigaretta használata, mint a dohányzás?
Az első kezdő készlet és az eszközök megvásárlása egyszeri, nagyobb kiadást jelent. Körülbelül két-három havi cigaretta szükséglet ellenértékét igényli. A későbbiekben azonban a gőzölés 50-90%-kal olcsóbb lehet, mint a cigarettázás.

Milyen e-cigarettát vásároljak a kezdéshez?
Amennyiben teljesen kezdőként vágsz bele a vapelésbe, mindenképpen a saját dohányzási szokásaidnak és igényeidnek megfelelő kezdő készletet javaslunk (akár mtl akár dl). Megfelelő nikotinerősségű liquiddel kombinálva. Tudjuk, nehéz a döntés, ha segíthetünk a választásban, azt javasoljuk, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailben, telefonon vagy messengeren, kollegáink örömmel válaszolnak a kérdéseidre. De kérhetsz segítséget, ötleteket a döntéshez Facebook csoportunk közösségétől is.

Le szeretnék szokni a dohányzásról. Az mtl vagy dl eszközt válasszak?
Az mtl vonal imitálja leginkább a dohányzás megszokott technikáját és élményét. A gőzt először beszívjuk a szánkba, majd rövid ott tartás után „szippantjuk tovább” a tüdőnkbe. A nikotinszintet kedvünk és igényeink szerint alakíthatjuk, a kisebb gőzmennyiségnek köszönhetően nem nagyon kell tartanunk túladagolástól. Általában alacsony teljesítmény, magasabb ellenállás, szűk levegőzés és erősebb torokhatás jellemzi. Emellett az mtl nagy előnye a takarékosság, sokat spórolhatunk a liquid fogyasztáson.
A dl vonal ellenben szakít a hagyományos analóg technikával és feelinggel. Az mtl-hez képest lényegesen nagyobb mennyiségű gőzt közvetlenül a tüdőnkbe szívjuk be, mintegy a kazánon át lélegezve. Erős dohányosok esetén ez az extra terhelés okozhat gondot az első időkben. Általában magasabb teljesítményt, szélesebb levegőzést és alacsony ellenállást igényel, kisebb nikotinmennyiséggel. A kazánok méretei is nagyobbak, és a liquidfogyasztás is jelentősen magasabb. Viszont az élmény és az ízek kombinációja kárpótolhat mindezért.

Az mtl vagy a dl irányzat a jobb?
Az elektromos cigaretta használat szubjektív műfaj. Bármelyiket irányzatot választjuk, és kedveljük, számunkra az lesz a legjobb. Érdemes kipróbálni mindkettőt, és ezután eldönteni, melyik felel meg az ízlésünknek. Oszlassunk el egy félreértést, nem kell feltétlenül választani közöttük, nyugodtan lehet párhuzamosan használni a dohányzásról való le- illetve szokás során egyszerre mindkét vonalat.

Létezik olyan e-liquid, aroma, ami a cigaretta megszokott ízeit adja vissza? 
A szimpla analóg cigaretta füstjének ízeit nehéz reprodukálni. Hasonló ízeket el lehet érni. Fontos tudni, hogy a cigaretta íze a használat során végbemenő égésnek köszönhető. Az e-cigaretta esetében mindez hiányzik, így a liqudek, aromák tiszta ízeit érezzük a belélegzett gőzben. Természetesen kaphatók dohány ízű aromák, amelyeket megfelelően keverve közel hasonló élményben lehet részünk.

Készíthetek saját e-liquidet?
Természetesen! Ráadásul végtelenül egyszerűen, mindössze néhány összetevő szükséges hozzá. Propilén-glikol, növényi glicerin, aroma és igény szerint nikotin. A megfelelő arányban összekeverve őket már nincs is más dolgunk, mint kivárni a szükséges érlelési időt és gőzölhetünk is. A long- és shortfillek esetén az érlelési idő lényegesen rövidebb. A keverési arányok és mennyiségek pedig immár nem okozhatnak gondot, használd hozzá kalkulátorunkat: https://www.juicyvapour.com/e-liquid-nikotin-kalkulator

Mennyi nikotint tartalmaznak az e-liquidek? Vannak nikotinmentes változatok?
A nikotint az e-liquid összetevőinek arányában számítják ki. Tehát ha van egy 10 ml-es flakonunk 12 mg nikotinnal, akkora nikotin százalékos aránya abban az üvegben 1,2%, vagyis összesen 120 mg. Az e-liquid-ek esetében általában a következő nikotinszintekkel találkozhatunk: 0 mg, 1,5 mg, 3 mg, 6 mg, 9 mg, 12 mg, 15 mg, 18 mg, 20 mg. Természetesen nyugodtan választhatjuk a nikotinmentes opciót is, sőt a legtöbb vapernél ez a végső cél.

Mennyi az e-liquidek eltarthatósági ideje?
Általában 1-1,5 év, azonban megfelelő körülmények között tárolva lényegesen tovább megőrzik a minőségüket.

Mi az a torokhatás?
A dohányzás talán legfőbb ismérve, amire minden cigaretta használó szinte kondícionálja magát. Az a bizonyos bizsergető, kaparó, száraz érzés a torokban. Bár dohányosként élvezzük ezt a hatást, valójában irritáció, amit a nikotin és az égéstermékek okoznak. A mértékét adalékanyagokkal szabályozzák a cigaretta esetében. Az e-cigaretták esetében ugyanezt a hatást pg többletes e-liquiddel, magasabb nikotinszinttel és megfelelő építéssel tudjuk elérni. 

Milyen e-liquidet, aromát válasszak?
A legfontosabb információ az e-cigaretták világában: íz = élvezet. Ha ötleted sincs, milyen ízvilág, melyik aroma lehet a jó választás, hívd segítségül a gasztronómiát és persze a saját ízlésedet, emlékeidet! Az öt alapíz a vapeléshez használt aromák esetében is jelen van, az édes, az umami, a sós, a savanyú és a keserű. Miután az ízreceptok ezek alapján működnek, így annyi teendő, hogy átgondolod, milyen ízeket szeretsz, melyek pl. a kedvenc gyümölcseid, desszertjeid, italaid? Az egyszerűbb vagy az összetettebb ízeet kedveled És ne hagyd ki azt sem, mi az, amitől a hideg ráz, ha csak az illatát megérzed? Ezzel a néhány könnyű kérdéssel és válasszal máris közelebb kerülsz a megoldáshoz. 

Milyen huzalt, coilt válasszak?
Alapvetően öt típusú (öt különböző anyagból készült) huzallal találkozhatsz az e-cigaretták világában: kanthal, nikróm, nikkel, rozsdamentes acél és titánium. Öt különböző huzal, amelyek mindegyike eltérő tulajdonságokkal és felhasználási területtel rendelkezik. Ezek közül kell kiválasztanod azt, illetve azokat, amelyek az ízlésednek, a kazánodnak és a használt eszközeidnek leginkább megfelel. Minél vastagabb egy huzal, annál kisebb ellenállással bír (dl kazánokhoz ideális), míg a vékonyabb huzalok magasabb ellenállással rendelkeznek (mtl kazánokhoz jó választás).

Milyen vattát használjak a kazánjaimban?
Sokan elfeledkeznek arról, hogy messze nem csak a mod és a kazán számít az e-cigarettázásban. Az egyik, ha nem a legfontosabb tényező a megfelelő vatta kiválasztása. Mindegyik általunk forgalmazott vatta különböző tulajdonságokkal bír, különbözik a szerkezetük, más a liquid szállítási sebességük, más hatással vannak az ízekre és a gőz mennyiségre, eltérő a használatuk nehézsége. Sajnos a kísérletezés nem kerülhető meg a vatta esetében, érdemes kipróbálni több különböző vattatípust.