A PG nem más, mint a Propylene Glycol (propilén-glikol), ami a különböző e-liquidek ízintenzitásáért, valamint a torokhatásért felel. Ez egy színtelen, olajos tapintású, vízszerű folyadék ami különböző gyógyszerkészítményekben is megjelenik, valamint a kozmetikai ipar is széles körben használja. Jó aromahordózó képessége van, ezért a megfelelő PG - VG keverési arányt használva ízbajnok gőz érhető el vele. Minden ellenkező híreszteléssel szemben, NEM MÉRGEZŐ vegyület!

Az e-liquidek másik fő összetevője a VG, ami a Vegetable Glycerin, azaz a növényi glicerin rövidítése. Ez a gőz mennyiségéért felelős szirupszerű, színtelen folyadék. Különböző kozmetikumokban és élelmiszerekben is használják, az aromákat gyengébben hordozza, viszont a gőzhatása sokkal nagyobb, erőteljesebb. A különböző keverési arányoknak köszönhetően a megfelelő ízhatás mellé sűrű gőz párosulhat.

Ahogy már fentebb említettük, a két összetevőt többféle arányban keverhetjük, így más-más élményt nyújtó elegyet kaphatunk. A megfelelő mennyiséget mindenki magának állíthatja be, ám segítségként megmutatjuk a leggyakoribb keverési arányokat:

  • egyensúly: 50% PG - 50% VG – az íz és a gőz harmonikus aránya,
  • ízbajnok: 70% PG - 30% VG – nagyobb ízhatás, de kevesebb gőz érhető el vele,
  • füstbajnok: 30% PG - 70% VG – az előző egyed fordítottja, itt a hatalmas gőz dominál, a kisebb ízélmény felett.

Természetesen ezekhez az elegyekhez rengeteg féle aromát párosíthatunk, így fokozva a gőzölés élményét. Áruházunkban számtalan ízű aroma kapható, mindezt a legjobb és legtisztább minőségben kínáljuk ügyfeleinknek. Válogasson termékeink közül, és garantáljuk, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.