A dohányzásról e-cigire váltásban, és általánosságban, a „képbe kerülésben” segít, ha tisztában vagyunk az elektromos cigi árakkal. Következzen egy körkép, amely nagyvonalakban vázolja, hogy mennyibe kerül néhány fontos összetevő.

Klassz élmény, olcsóbban? 

Dohányzásról leszokni vágyóknak sokszor azért is jelent kiutat az elektromos cigaretta, mert az évről évre nagy ütemben dráguló hagyományos dohánytermékekhez képest jóval kedvezőbb az ára. Azzal már korábban is foglalkoztunk, hogy egészségügyi szempontból kedvezőbb az e-cigi, most viszont nézzük meg a „piszkos” anyagiakat: nagy vonalakban összegyűjtöttük, hogy milyen e-cigi árak jellemzőek hazánkban, mennyibe kerülnek a fontosabb tartozékok.

Természetesen az igényekhez mérten jelentős lehet a szórás a végösszeget tekintve. Ahogyan egyre többet tudunk az alkotóelemekről, és egyre finomodik az ízlésünk, mind jobb minőségre és különleges élményre vágyunk, nőhet az e-cigi ára, ugyanakkor például egy kezdőszett akár 10 ezer forintból is kijön, amely egy erősebb dohányosnak csupán néhány napi cigaretta költsége.

Komplett készlet

Léteznek kezdőknek szánt komplett készletek, azaz az e-cigit minden szükséges tartozékkal felszerelik, amelynek köszönhetően rögtön a vásárlás után használható. Nemspecifikusan is léteznek ilyen szettek, kifejezetten nőknek és férfiaknak is összeállítják őket.

Persze idővel rájövünk, mennyivel könnyebb a saját ízlésünkre szabni az e-cigarettát, ha bizonyos elemeket külön szerzünk be, magunk cserélünk, így érdemes részenként is megnézni az e-cigi árakat.

Komplett készlet: 8.000-30.000 forint

Alapfolyadék és aromák

Többször is megénekeltük már, mi az az alapfolyadék, milyen típusai lehetnek vagy éppen meddig tart a szavatossági idejük, ám minden esetben alapvetés: az alapfolyadék az egész élményt meghatározza

A választék lassan olyan sok ízt és fajtát kínál, amennyi csillag ragyog az égen, így az e-cigaretta folyadék árakban is nagy a szórás. A mindenféle káros anyagtól, sokszor nikotintól is mentes alapfolyadékok és aromák már-már fillérekből beszerezhetők, és az alapanyag minőségét tekintve sem kell kompromisszumot kötni. Fontos kiemelni, hogy itt a kiszerelések mérete nagyban befolyásolja az árakat!

Alapfolyadékok: 400-5.000 forint

Aromák: 600-4.000 forint

Akkumulátorok, töltők

A szerkezet motorja az akkumulátor, amelynek megfelelő működése szükséges az elektromos cigi adta kellemes élményhez. A beszerzése nem lesz különösebben húsbavágó kiadás, hiszen néhány ezer forintért kapható, akárcsak az akkumulátorhoz szükséges, rövidzárlat és túláram elleni védelemmel ellátott töltő. Persze minél nagyobb teljesítményű az e-cigi, annál erősebb aksi kell hozzá, de ez sem vág minket földhöz anyagilag.

Akkumulátor: 2.500-6.000 forint

Töltő: 2.500-12.000 forint

E-cigi készülékek és tartozékok

Tankok

A tankok vásárlásakor már nemcsak a teljesítményért, hanem az esztétikumért is áldozunk, hiszen a kinézete nagyban meghatározza az e-cigi megjelenését. Létezik átlátszó és nem átlátszó verzió, kedvünkre válogathatunk a piacon, és itt sem találkozunk túl magas e-cigi árakkal.

Tankok: 1.500-15.000 forint

Tekerések

Ha eljutottunk arra a szintre, hogy magunk játszadozunk az e-cigivel, és már fel is tudjuk újítani az elhasználódó részeket, akkor szükségünk lesz tekerésre is. Az anyagukat tekintve változatos nyersanyagokból készülhetnek a kézzel készített vagy előre gyártott huzalok, ám akármelyiket választjuk, a minőségi fűtőszálakkal elősegíthetjük a kiemelkedő gőztermelést.

Tekerések: 900-4.000 forint

Két tipp a spóroláshoz: 

  • a használt készülékeket olcsóbban is meg tudjuk vásárolni, aztán ahogyan egyre többet tudunk az e-cigizésről, fokozatosan léphetünk előre a felszerelésben
  • ne ijedjünk meg az olcsóbb verzióktól: hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a drágább jobb, pedig pénztárcabarát típusok is szuper élményt adhatnak